Durf jij te luisteren? Ik inmiddels wel!

Het moederschap heeft mij veel geleerd over mijzelf. Twee hoog-gevoelige kinderen met een sterke wil mogen wij als ouders begeleiden. Juist zij hebben mij geleerd het leven steeds meer te laten ontvouwen en de controle los te laten. Ik kon vaak niet anders. Zij hadden iets anders van mij nodig dan in de opvoedboekjes beschreven werd en het consultatiebureau mij vertelde.

Iedere keer wanneer ik naar mijn intuïtie luisterde kon ik een situatie prima aan en ging het goed met mijn meiden. Daar waar de controle de overhand kreeg en ik hard mijn best ging doen en dus van mijzelf wegdreef, werd het ingewikkeld. Angsten, spoken zien, contact met spirits, boosheid, niet willen slapen, vage buikpijnen, gillen bij een schaafwondje … ik heb het allemaal langs zien komen en nog veel meer. Een worsteling om steeds terug te gaan naar mijzelf en te voelen hoe ik mij verhoud tot een situatie en daarvoor gaan staan. Dat is niet eenvoudig en wel de sleutel tot succes.

Op zoek naar een oplossing

Op een avond waren wij in strijd met onze oudste dochter, 5 jaar en niet willen slapen. Wij waren inmiddels doodmoe en zaten met ons handen in het haar. Ook waren we boos omdat ze niet luisterde, wij waren toch haar ouders? Om haar toch zo ver te krijgen, draaide mijn man de schakel in de meterkast uit. Een donkere kamer zal haar wel tot overgave helpen, dachten wij. Maar nee … ze deed haar gordijn open en ontving het licht van de lantaarnpaal. Wij keken elkaar aan en het kwartje viel, waar zijn wij in godsnaam mee bezig.

Toen heb ik besloten dat het genoeg is geweest en dit anders moest. Ik kwam in contact met Luisterkind en heb een afstemming voor haar aangevraagd. Een afstemming heeft ons zoveel inzicht geven waardoor wij heel anders naar onszelf als ouders en naar onze kinderen zijn gaan kijken. Bewustwording, inzicht en concrete oplossingen kwamen naar voren wat direct tot grote verandering bij haar en ons heeft geleid.  Wij werden ons bewust van haar gevoeligheid en wijsheid.

Het zelf gaan slapen in haar eigen bed was een brug te ver. De dag bood haar zoveel prikkels dat haar hoofd aan ging zodra ze rustig in haar bedje lag. Dat maakte haar angstig en ze had echt onze aanwezigheid nodig om zich over te geven aan de slaap.

Daarnaast voelde ze zich niet gezien op school. Haar talenten bleven onder belicht en ze paste zichzelf volledig aan waardoor niemand dit door had. Ze werd er letterlijk vaak ziek van, vele oorontstekingen hebben haar geplaagd.

Het keerpunt in mijn leven

Tot het moederschap ben ik vooral bezig geweest de betere versie van mij zelf te worden, van wie ik dacht dat ik was.

Hard werken en flink je best doen is nodig om succesvol te zijn in wat je doet. Op deze wijze verdien je het succes en pas dan mag je genieten. En mijn zelfvertrouwen lag in de handen van mijn omgeving, ik wilde graag aan verwachtingen van mijn omgeving voldoen dan was ik succesvol. Leuke overtuigingen, he! Ik heb het lang volgehouden.

Een onmogelijke opdracht die geleid heeft tot veel frustratie en vermoeidheid waardoor ik uitviel en rust moest nemen. Net als mijn dochters ben ik ook heel gevoelig, weet ik wat ik wil en kan ik veel offeren om daar te komen.

Triggers herkennen

Na deze mooie resultaten had ik nog maar een wens. Dat wil ik ook kunnen en dus ben ik intuïtief gestart aan de opleiding tot Luisterkindwerker.

Ik heb mijn trauma’s aangekeken middels Luisterkind en ook door het doen van Familie-opstellingen. Hier ligt voor mij ook de concrete start van mijn spirituele ontwikkeling en bewustwordingsproces. Daarvoor heb ik veel begeleiding mogen ontvangen echter kon ik het nog niet zelf. Het leuke van dit soort opleidingen is dat je het alleen kunt leren door zelf ook steeds weer te ondergaan. Dat heb ik veelvuldig gedaan en heeft mij veel gebracht en zo is Luisterfeest ontstaan. 

Ik heb geleerd mijn eigen triggers tijdig te herkennen en ik weet inmiddels op welke knoppen ik moet drukken. Dagelijkse beslommeringen bieden mij ook nog steeds uitdagingen, echter ik weet wat ik moet doen. Het is mij zeker niet komen aanvliegen en het blijft hard werken, alleen nu wel met resultaat.

Luisteren naar je eigen gevoel

Dit doe ik door tijd in te ruimen voor mijzelf en steeds terug te gaan naar het basisgevoel van vertrouwen dat het goed komt. Luisteren naar mijn eigen gevoel en steeds opnieuw uitvinden hoe zich dat verhoudt met de rest om mij heen. Luisteren naar mijn kinderen, echt luisteren en handelen ook als het moeilijk is omdat anderen daar wat van vinden. Dat doet er niet meer toe voor mij. Ieder mens is uniek en mag daarnaar leven. Alles is ok. Ik ben ik en jij bent jij. Wanneer ik in verbinding ben met mijzelf en het universum kan ik er volledig zijn, bewust er-zijn. 

Als mij dat lukt heb ik automatisch ruimte gemaakt voor jou om er ook volledig bewust te zijn, waardoor wij samen een mooie, oprechte, liefdevolle verbinding aan kunnen gaan. En juist dat is zo waardevol. Mijn hart gaat daarvan springen en vlinders vliegen rond in mijn buik. Wanneer ik vanuit deze staat de wereld inkijk en er gewoon ben, dan heb ik geen last van belemmeringen en kan ik voor mijzelf gaan staan en jij dus ook. Dat geeft mij zoveel vrijheid, innerlijke rust en ruimte om te doen waarvoor ik hier gekomen ben. Iets wat ik jou ook zo gun als mens en als ouder. Ook als ouder weet je in je hart haarfijn wat je kind nodig hebt. Durf jij te luisteren? Ik inmiddels wel.

Wat je ontdekt als je mij echt kent
  • Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd … ik houd ervan om een beetje lol te trappen, grapjes te maken en de humor van situaties in te zien. Niets mis met een beetje gezonde zelfspot. Lekker lachen relativeert en ontspant.

  • Pluk de dag … geniet van het moment. Je weet niet wat er morgen gebeurt en gisteren is alweer voorbij. Het gaat om wat er nu speelt en hoe je je nu voelt.

  • Vier het leven, alleen jij kan de slingers ophangen. Ik vind het heerlijk stil te staan bij kleine en grote successen en mooie of minder mooie momenten en daar iets voor te bedenken. Samen met mijn gezin doen we dat vaak en ook in mijn werk neem ik dit mee.

  • Geniet van wat op je pad komt. Vaak zijn we zo bezig met wat nog moet komen of wat al geweest is dat het moment waarin iets belangrijks gebeurt missen. Ik probeer steeds meer te genieten van het moment en dankbaar te zijn voor wat er is.

  • Intens geniet ik van mijn gezin en hond Guus en alles wat daarbij hoort in een prachtig oud Hollands dorp aan de Vecht.

  • Verder houd ik van koken, een goed glas wijn, een goed gesprek, gezellig samen zijn in kleine groepjes, lezen, wandelen, varen, creatief bezig zijn ….