Eigenlijk weet je het zelf wel! Of toch niet?

Om ons heen verandert de wereld, waardoor ook onze eigen wereld verandert. De wereld komt langzaam tot stilstand, bizar toch? En wat is dan stilstand? Voor- of achteruitgang? De meningen hierover lopen uit een. En dat is ok … zoals ik mijn eigen kinderen ook steeds leer … je mag geloven wat je wilt en je respecteert de ander in zijn geloof en mag verwachten dat hij dat ook bij jou doet

Stil staan is een uitnodiging om naar binnen te mogen keren … letterlijk in huis, figuurlijk in jezelf. Best een uitdaging … mij lukt dit de ene dag beter dan de andere dag. Stil staan is voor mij een vooruitgang. Naar binnen keren en kijken waar ik op mee beweeg en hoe ik mij verhoud tot wat er om mij heen gebeurt. Vragen als; mag ik nog wel plezier hebben in mijn dag? Of ga ik dan voorbij aan de ellende van de ander? Mag alles er bij mij zijn? Positief en negatief? Mag ik blij zijn en mag ik ook verdrietig zijn of het moeilijk vinden? En wat vind ik dan moeilijk? Wanneer ik blij ben of positief betekent niet dat het andere er niet is. En ja, ook ik heb mijn uitdagingen en nee, deze ontken ik niet. Betekent ook niet dat ik geen aandacht heb voor de uitdagingen van de ander. Toch heb ik gelukkig veel genietmomentjes in de dag ondanks alle ellende om mij heen. Hoe is dit voor jou? Hoe verhoud jij je tot hetgeen wat nu is?

Regelmatig op een rijtje zetten waar ik dankbaar voor ben en wat wel fijn is helpt mij hierbij. Het geeft ruimte om verder te kijken en dieper naar binnen te keren. Hoe ik dat doe? Meditatie, wandelingen in de natuur, rust nemen en niets doen, spelen en kijken naar mijn kinderen, boek lezen, badderen, koken, in de weer met etherische oliën, persoonlijke coaching (voor mijzelf), familie-opstellingen en vooral ook Luisterkind helpen mij hier heel erg bij.

Er zijn veel momenten waarop ik dankbaar ben. Zeker wanneer ik stil sta bij wat er echt in de wereld gebeurt en de vergaande consequenties: ziekte, sterfte, verdriet, eenzaamheid, financiële uitdagingen, baanverlies …. De wereld staat op zijn kop. Uiteraard is het niet mijn wens zo, hebben ook wij onze uitdagingen en irritaties en tegelijkertijd hebben we het goed. En gelukkig geldt dat voor velen. Het helpt om eens op een rijtje te zetten hoe je er echt voor staat en kijk eens of je, net als ik, ook de dankbaarheid kunt voelen. Het geeft ruimte om verder te kunnen.

Ik ben dankbaar voor mijn gezin en onze lieve, ondeugende honden. Fijn te ontdekken hoe stevig onze basis inmiddels is en we daar nu van mogen genieten. En echt hoor … daar hebben we met elkaar ook hard aan gewerkt … gaat niet elke dag vanzelf.

  1. Ik ben dankbaar voor de gezondheid van iedereen, die ik liefheb. Nou dat is tegenwoordig al heel wat! En wat mij betreft het allerbelangrijkste.
  2. Ik ben dankbaar voor alle hardwerkende hulpverleners … bewonderingswaardig. Ik besef mij heel goed dat hun situatie totaal anders is dan die van ons.
  3. Ik ben dankbaar voor het wonen in een dorp, wat maakt dat we nog lekker naar buiten kunnen om de honden uit te laten en de kinderen volop in de tuin kunnen spelen. Boffen toch, er zitten genoeg mensen binnen.
  4. Ik ben dankbaar dat we eten en drinken hebben. Hulde aan de supermarkten, bezorgservices en alle anderen, gelukkig komen ze nog steeds.
  5. Ik ben dankbaar dat we toch sociale contacten kunnen onderhouden, uiteraard anders dan anders en toch het is er. Liefde en vriendschap hoeft voor mij niet fysiek … er zijn zoveel wegen en mijn hart is heel groot!
  6. Ik ben dankbaar dat de kinderen genieten van hun thuisonderwijs en ja, voor ons als ouders is dat een uitdaging. Echter hulde aan de juffen en meesters die dit mogelijk maken. Voor mijn meiden is het echt een houvast in de dag en ze gaan steeds enthousiast en ijverig aan de slag. Het zien van hun juf op scherm en ook hun klasgenootjes doet ze goed.
  7. Ik ben dankbaar dat manlief een fijne baan heeft en werkt vanuit huis. Dat is hier wel anders geweest. Een werkgever, die breder kijkt dan het werk … veel aandacht en ruimte om het als gezin te managen en dus je werk goed te doen. Tuurlijk heeft hij allerlei uitdagingen en is het echt niet elke dag even fijn. Maar ja … we roeien met de riemen die we hebben en dat lukt.
  8. Ik ben dankbaar voor Luisterfeest, mijn eigen bedrijf … waarin ik mijn passie kan leven en anderen een handje mag helpen om bewust te worden van hetgeen zij nodig hebben om hun uitdagingen aan te gaan. Wat eenieder nodig heeft om zijn eigen uitdagingen aan te gaan, verschilt per persoon. Daar is geen recept voor beschikbaar. Inzicht geven in wat er werkelijk speelt in jou of jouw kind, dat helder maken en samen zoeken naar oplossingen. Of jou leren dit werk zelf te kunnen doen voor anderen. Als ondernemer word ik ook uitgedaagd door anders te ondernemen en te verkennen welke mogelijkheden ik heb. Spannend en leerzaam.

Waar ben jij dankbaar voor? Durf jij hierbij stil te staan en dit op te schrijven? Voel je de ruimte, die hierbij ontstaat? Ruimte om meer naar binnen te keren en te onderzoeken wat er speelt voor jou? Gewoon, dichtbij jezelf en alleen voor jou? Wat heb jij nodig?

Diep van binnen weet jij wat je te doen staat. Dagelijks leven, levenservaringen maken dat je het contact hiermee verliest. Als schipper sta jijzelf aan het roer en ben je verantwoordelijk voor je eigen leven en de stappen die je daarin zet. Kun je wel wat hulp gebruiken? Vraag eens een Luisterkind-afstemming aan. Een luisterkind-afstemming is een gesprek op afstand, in de energie oftewel van hart tot hart. Ik luister naar jou op basis van jouw vragen en schrijf op wat jij mij wilt vertellen. Samen kijken we naar mogelijke oplossingen voor jou. Een afspraak met mij is niet nodig en je hoeft ook niet stil te zitten op een bepaald moment. Mijn verslag is een letterlijke weergave van ons gesprek en mail ik aan jou. Het is aan jou deze te lezen en kijken waar het voor jou raakt en wat het je biedt. Uiteraard is het wel van belang dat je ook daadwerkelijk iets doet met hetgeen erin staat.

Ook voor je kinderen kun je een Luisterkind-afstemming aanvragen. Ook zij staan voor voldoende uitdagingen. Vraag eens echt aan je kind, wat hij nodig heeft en hoe je hem het beste kunt helpen.

Of wellicht wil je graag Luisterkindwerker worden en ook dit mooie werk gaan doen?

Wil je meer weten, kijk eens op mijn website: www.luisterfeest.com.

Wil je gelijk een Luisterkind-afstemming aanvragen voor jou of je kind? Of heb je vragen? Mail mij via monica@luisterfeest.com.

Wie weet wat ik voor jou kan betekenen.

 

Hartelijke groeten,

Monica Kemner-Lankreijer