Wat is een luisterkind afstemming?

Heb je weleens meegemaakt dat je aan iemand denkt en op dat moment de telefoon gaat en deze persoon jou belt? Of dat je een kamer in loopt en voelt dat er iets speelt, bijvoorbeeld er is net ruzie geweest? Of dat je je heel ongemakkelijk voelt in een groepje mensen en liever wat afstand neemt, zonder direct aanwijsbare reden? Allemaal signalen die je ontvangt doordat je je onbewust afstemt op iemand. Wat als ik jou nou vertel dat je dit ook bewust kunt doen? Bewust afstemmen op de ander en luisteren naar wat diegene jou wil vertellen? Bijvoorbeeld door antwoord te geven op een vooraf gestelde vraag?

 

Dat is eigenlijk wat er tijdens een Luisterkind-afstemming gebeurt. Ik stem mij bewust af op jou en ga met jou in gesprek. Jouw woorden vertaal ik naar papier, waardoor ik jou bewust maak van jouw eigen antwoorden. Je kunt stellen dat dit gesprek op energetisch niveau plaatsvindt. Je hoeft er namelijk geen afspraak voor te maken met mij en ook niet thuis te zitten dus je bent niet lijfelijk aanwezig. Fijn toch? Als Luisterkind-werkers zeggen wij vaak; ‘wij maken contact van hart tot hart of van ziel tot ziel ‘. Ik stel geen diagnose en analyseer ook jouw verhaal niet. Ik luister, stel vragen, vertaal jouw woorden naar papier en mail dat vervolgens aan jou. Wanneer jij zelf aan de slag gaat met de handvatten uit de afstemming, zul je veranderingen in je leven te weegbrengen.

 

Een Luisterkind-afstemming helpt jou bewust te worden van wie je bent en de vele mogelijkheden die je hebt. 

Voor wie is een Luisterkind-afstemming?

Een afstemming kan voor iedereen; volwassenen en kinderen, mensen die zich niet meer verstaanbaar kunnen maken (met verstandelijke beperking, dementie of alzheimer, comapatiënt), overledenen, ongeborenen …. Of rondom specifieke thema’s; zoals geboorteverwerking, geboortebegeleiding, kinderwens, familieverbond of levensbrug.

Volwassenen

Ieder mens is uniek en heeft andere behoeften.
Taal geven aan wat je onbewust al weet. Dat biedt een Luisterkindafstemming jou. Puur jouw eigen verhaal zonder invloed van een ander. Inzicht en handvatten, zodat je zelf verder kunt en weet wat je te doen staat. Het brengt je bewustwording, bevestiging, innerlijke rust, balans en persoonlijke groei.

Kinderen

Luister jij echt naar jouw kind? Kinderen vertonen vaak bepaald gedrag om jou iets te vertellen. Vaak kunnen ze het zelf niet onder woorden brengen. Een Luisterkind-afstemming op jouw kind kan jullie beiden helpen. Hij voelt zich gehoord en daarmee serieus genomen door jou als ouder. Puur zijn verhaal inclusief wat hij nodig heeft om beter in zijn vel te zitten.

Levensbrug

Het verliezen van of het niet (meer) kunnen communiceren met een dierbare is heel verdrietig maakt dat het leven soms volledig stil staat. Een luisterkind-afstemming Levensbrug kan je weer op weg helpen door letterlijk een brug te slaan tussen jou en jouw dierbare, waarlangs een gesprek alsnog gevoerd kan worden.

Geboorteverwerking

De start van een leven kan bepalend zijn voor het leven wat volgt. In een Luisterkind-afstemming Geboorteverwerking wordt inzichtelijk gemaakt wat de invloed is van de ervaringen van jouw kind bij zijn geboorte op zijn huidige leven en wat jullie daaraan kunnen doen. Uiteraard kun je ook kijken naar je eigen geboorte.

2

Kinderwens

Kinderen krijgen is geen vanzelfsprekendheid. Het is een onderdeel van ons vrouw zijn en als het dan niet lukt is dat heel pijnlijk. Of misschien wil je geen kinderen en voel je toch een bepaalde druk? Een Luisterkind-afstemming Kinderwens helpt om naar dit specifieke deel te kijken. Het is geen garantie of voorspelling, wel kan energetisch gekeken worden wat nog nodig is of het helpt bij het accepteren van wat er is.

Geboortebegeleiding

Hoe mooi is het als je al in je zwangerschap contact maakt met jouw kindje en naar hem luistert. Hoe voelt jouw kindje zich? Wat heeft hij nodig? Waarom is hij zo druk of juist zo rustig? Wat wil het jou al vertellen zodat je samen naar jullie ontmoeting toe kunnen groeien? Een luisterkind-afstemming Geboortebegeleiding is een kado aan jezelf als aanstaande moeder.

3

Familieverbond

Als familie, (samengesteld) gezin of groep zijn we niet voor niets bij elkaar. We hebben elkaar iets te leren. Wanneer het niet lekker stroomt in jouw gezin is het zinvol te kijken wat er speelt.
Een Luisterkind-afstemming Familieverbond geeft antwoord op de vraag waarom jullie bij elkaar zijn.

photo-1531813480604-3e2fa56c21d2

Bedrijfsafstemming

Als ondernemer, directielid, (team)manager of afdelingshoofd werk je continue aan de gezondheid en ontwikkeling van je bedrijf (afdeling, team). Een bedrijfsafstemming geeft je inzicht in wat jou (en jouw medewerkers) te doen staat, door af te stemmen op de de bedrijfsenergie.

Hoe werkt een Luisterkind-afstemming?

Op afstand/’niet lijfelijk aanwezig’ maak ik contact met jouw innerlijk bewustzijn en gaan we samen in gesprek. Uitgangspunt hierbij is dat jij de antwoorden zelf weet en er niet bij kunt. Door op jou af te stemmen ga ik voorbij aan jouw hoofd en alle etiketten, die je misschien hebt. Ik luister naar een diepere laag in jou, jouw ziel, jouw intuitie, jouw hart … hoe je het ook noemt. Het is een zuivere verbinding, waarin we zijn wie we werkelijk zijn en ons niet anders hoeven voor te doen. Ieder mens is uniek en heeft andere behoeftes, daarom is het zo belangrijk om echt te luisteren. Wat voor jou werkt, werkt voor een ander weer anders. 

 

Ik luister naar wat jij mij wilt vertellen en schrijf dat op in jouw woorden. Jouw vragen vooraf zijn leidraad voor ons gesprek. Ons energetische gesprek kun je als gewoon gesprek zien waarin tijdens het gesprek kwartjes vallen die leiden tot verandering. Daarnaast krijg je concrete handvatten, zodat je zelf weer verder kunt. Iets wat ik zelf heel belangrijk vind, dat je verantwoordelijkheid neemt over jouw eigen ontwikkeling. Van dit gesprek maak ik een verslag, wat een letterlijke weergave van ons gesprek is. Dit verslag stuur ik na afloop naar jou toe.

"Soms mag je vertrouwen dat dingen goed komen en hoef je je geen zorgen te maken, niets af te vragen en niet te twijfelen. Geef het tijd!"