Aan alle heldinnen!

Aan alle heldinnen die kiezen voor hun passie!

(Internationale vrouwendag!)

 

Wie kent ze niet. Vrouwen, die zich hebben ingezet voor de rechten van de vrouw, gelijkheid, voor hun medemens … die daadwerkelijk veranderingen hebben bewerkstelligd in onze geschiedenis. Mijn dochter kreeg het boek ‘ Rebelse meisjes ‘ voor haar verjaardag. Mooie, korte verhalen over vrouwen, heldinnen. Een genot om met haar in te lezen en over te praten. De rode draad bij al deze vrouwen is voor mij dat zij in staat waren naar hun hart te luisteren en hun passie volgen, ongeacht de weerstand, die ze daarbij ontmoeten. Vol verwondering en verlangen geniet ik van hun verhalen. Zij hebben hun angsten aangekeken en keuzes gemaakt. Ook zij waren bang en onzeker. Toch hebben ze gekozen voor zichzelf en dragen de verantwoordelijkheid die daarbij hoort.

 

Passie is voor mij:

“ Je diepste verlangen naar iets. Iets, wat je met hart en ziel doet en wat betekenis geeft aan jezelf en je omgeving. Het laat jouw hart zingen en springen en maakt jouw leven mooier en makkelijker. Het geeft je veel energie!”

 

Sommigen leven hun passie volledig, anderen vinden het in hun baan, hobby, ouderschap of anderszins …. Het maakt eigenlijk niet uit! Als het maar brengt wat jij nodig hebt om jouw hart sneller te laten kloppen en voluit te genieten van jouw leven.

 

Angsten, blokkades en onzekerheden, we hebben ze allemaal! Het weerhoudt je om echt voor je passie (te durven) kiezen. Dat hoeft niet groots en meeslepend en direct te leiden tot veranderingen in de geschiedenis. Jij kunt dit ook! Je kunt je eigen geschiedenis veranderen. Vrouwen die een stap durven zetten om te kiezen voor hun passie zijn voor mij heldinnen. Dat vraagt heel veel moed en lef!

 

Mij zaten behoorlijk wat overtuigingen en blokkades in de weg. Altijd voldoende redenen om weg te bewegen van mijn passie;

  • te druk en dus geen tijd;
  • te moe van de dag, de week … oftewel veel dingen kosten energie;
  • geld, tijd is geld en het volgen van mijn passie betekent eerst investeren en dan pas oogsten;
  • willen voldoen aan de verwachtingen aan van anderen, ik ben was echt een enorme pleaser;
  • mezelf niet serieus genoeg nemen;
  • zorg voor het gezin, want zij kunnen natuurlijk niet zonder mij (hm…);
  • ….

 

Inmiddels weet ik dat kiezen voor je passie je plezier geeft in het leven. Je energie stroomt en het laat je stralen! In verbinding zijn met jouw passie helpt jou te leven vanuit je hart. Het geeft je zelfvertrouwen en kracht om voor jezelf te gaan staan. Het geeft je inzicht in wie je echt bent met al je angsten, overtuigingen en onzekerheden. Het maakt dat jij kunt verschijnen in het feest dat leven heet. Bewust worden van je eigen blokkades en overtuigingen is daarbij een belangrijke stap.

 

Wil jij weer stralen? Ben je toe aan verandering? Durf jij de deur naar jouw hart te openen? Durf jij te kiezen voor wat je voelt? Ben jij zo’n heldin? En kun jij daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan is wellicht onze workshop: “Kiezen voor passie. Wat houdt je tegen?” wel iets voor jou.

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/events/611407662632304