Mijn blog; Leef je passie en onderneem (20 dec. 2018)

Leef je passie en onderneem!

“Hoe groot is jouw verlangen om je passie waar te maken? Wat heb je hier al voor gedaan? Hoe dichtbij ben jij bij je passie? Wat is eigenlijk jouw passie? Wat drijft jou?”

 

Passie of te wel een intens verlangen naar iets. Iets wat je met hart en ziel doet.

Het is de energie die jouw motor laat draaien en waar jij je inspiratie vandaan haalt om dingen te doen, zoals je ze doet. Je voelt je ertoe aangetrokken en tijd speelt geen rol. Vaak ervaren we dat we in een positieve flow zitten en lijken veel dingen vanzelf te gaan.

 

Vaak zijn we de verbinding met onze passie kwijt door onze levenservaringen, dagelijkse dingen en vastgeroeste overtuigingen. We focussen op hoe we het doen en niet watwe doen. Hoe ga ik invulling geven aan mijn leven? Hoe ga ik mijn werk anders doen? Hoe ga ik tijd vrij maken? Hoe ga ik geld verdienen?

De interessante vraag is juist wat wil ik doen in mijn leven? Hoeveel tijd wil ik daarvoor vrijmaken? Welk werk wil ik doen?

 

Wat is nu echt jouw verlangen, jouw passie? Wat doe je dan? Waar gaat jouw hart van zingen? Wat houd jou tegen om hier iets mee te doen? Welke overtuigingen zitten jou in de weg om je passie te leven. Ben jij bereid deze los te laten en de consequenties te dragen die het loslaten van je overtuigingen met zich mee brengt? Ben jij in staat verantwoordelijkheid te nemen voor de stappen die je zet? Pas als je daar bewust van bent en de bereidheid echt voelt om er iets mee te doen, kun je actie ondernemen en bedenken hoe je dit vorm geeft en/of wilt geven.

 

Toen ik in aanraking kwam met Luisterkind en het opstellingswerk voelde ik in mijn hele lijf dat ik hier iets mee wilde doen. Via deze methodieken luisteren naar mensen en mensen helpen naar zichzelf te luisteren, zodat ze dichterbij zichzelf komen en hun maskers kunnen laten vallen. Daar word ik echt heel blij van. Mijn mooiste les daar bij is dat juist de kleine stappen vaak al grote veranderingen te weegbrengen. Het hoeft allemaal niet groots en meeslepend. Het is een ideologie om ineens je leven om te gooien en je passie te gaan leven. Dat gaat in kleine stappen, die je mag koesteren, liefdevol verwelkomen en omarmen, totdat je toe bent aan de volgende stap.

 

Uiteindelijk is dit samen gekomen in mijn bedrijf Luisterfeest. Het opzetten van Luisterfeest was een reis op zich waarin ik vooral heel erg bij mijzelf ben gebleven en de meningen van anderen naast mij neergelegd heb. Varen op mijn eigen kracht en zelf de sprong wagen dat was mijn grote les. In verbinding blijven met mijn passie is een grote uitdaging. Bewust en onbewust doe ik van alles en tegelijkertijd hanteer ook ik regelmatig nog mijn oude overtuigingen. Voordeel voor mij is wel dat ik ze herken en er dan ook iets mee kan doen. Dat gun ik jou ook! Bewust worden van je passie en zien hoe je hier invulling aangeeft. Dat is stap 1! Een grote stap! Vandaaruit kun je verder vormgeven.

 

Wil je dit ook? Kom dan naar de workshop ‘Leef je passie en onderneem!’ op 18 januari 2019, van 10.00-17.00 in Tienhoven (Ut). Deze geef ik samen met mijn collega Hanke Hermse (www.leveninverbinding.nu). Doelstelling is jou inzicht te geven in wat jij kunt ondernemen om vanuit je passie te leven. Dit doen wij door jou bewust te maken van wat je passie is en hoe jij dit nu een plek geeft in je leven inclusief overtuigingen die je daarbij hebt.

 

Hartelijke groet,

 

Monica Kemner-Lankreijer

www.luisterfeest.com

monica@luisterfeest.com