Maak jij het verschil als Luisterkindwerker?

Maak jij het verschil?

 

Wil jij graag van betekenis zijn voor anderen? Werk je graag met mensen of wil je graag met mensen werken? Word dan Luisterkindwerker en doe dit jaar nog mee aan de opleiding tot luisterkindwerker in Maarssen (omgeving Utrecht) conform de Luisterkindmethode van Diana van Beaumont.

 

Als luisterkindwerker bied je een extra helpende hand om het leven van de ander prettiger te maken. Je geeft inzicht wat er speelt, neemt blokkades weg en draagt handvatten aan! Je helpt de ander bewust te worden van hetgeen hij eigenlijk zelf diep van binnen al weet en vertaalt dat in woorden. Dagelijks leven en levenservaringen staan vaak in de weg. Luisteren doe je op energetisch niveau (van ziel tot ziel of van hart tot hart). Bewustwording is verhelderend bij het vastlopen in allerlei thema’s als; opvoeding, gezin, loopbaan, werk, relatie, ziekte, verlies …

 

Op afstand stem je af op de ander. Je voert een gesprek en luistert naar wat de ander jou wil vertellen. Echt luisteren! Voor mij betekent dat luisteren met aandacht en liefde, integer, nieuwsgierig, inspirerend en verhelderend. Daar waar nodig stel je vragen. Je haalt de antwoorden naar boven en schrijft deze in heldere taal op. Dit noemen wij een Luisterkind-afstemming.

 

Een Luisterkind-afstemming kan voor iedereen; van 0 tot 100, al dan niet in staat om te communiceren (verstandelijk gehandicapten, mensen in coma, overledenen, kindjes in de buik, mensen met dementie of alzheimer …). Iedereen die ergens mee zit en gehoord wil worden. Als Luisterkindwerker maak je zelf je keuze of je voor het brede palet van dienst wilt zijn of specifieke doelgroepen.

 

Voordeel voor jou als Luisterkindwerker is:

 • geen reisafstand;
 • geen eigen praktijk nodig;
 • je bepaalt zelf je klantenkring, agenda en hoeveelheid werk;
 • je kunt Luisterkind zelfstandig inzetten en ook heel goed combineren met andere behandelmethoden;
 • de reis naar Luisterkindwerker tijdens de opleiding is een mooie aanvulling op je eigen, intuïtieve ontwikkeling;
 • Luisterkind kan wereldwijd;
 • Je kunt een ander echt een stap verder helpen op zijn levenspad, verschil maken en betekenis geven.

 

Voordeel voor jouw klanten:

 • geen reistijd of reiskosten;
 • geen fysieke ontmoeting waardoor ze in hun eigen leefruimte kunnen blijven, vooral voor kinderen, verstandelijk gehandicapten, zieke mensen etc heel prettig;
 • ze hoeven niet letterlijk met de ‘billen bloot’ omdat je elkaar niet fysiek ontmoet;
 • het gesprek is niet aan tijd gebonden;
 • er is alle tijd;
 • het gesprek staat op papier wat ze in eigen tijd en tempo kunnen teruglezen;
 • ze ontvangen inzichten en handvatten waar ze zelfstandig mee aan de slag kunnen.

 

Als Luisterkindwerker sta je niet alleen. Er is een grote groep collega’s wat contact met elkaar onderhoudt, elkaar ontmoet tijdens gezamenlijke evenementen en ook gezamenlijk marketingactiviteiten ontplooien. Aan jou in hoeverre je daar op wilt aanhaken of niet. Niets hoeft en als je wilt, ben je van harte welkom.

 

De opleiding tot Luisterkindwerker bestaat uit 5 lesdagen op locatie en tussendoor veel oefenen onder begeleiding van mij als je Luisterkindtrainer. Zelf ben ik opgeleid als Luisterkindtrainer door Diana van Beaumont en voldoe ik aan de gestelde eisen om deze opleiding te mogen geven. Het is een volwaardige beroepsopleiding, geregistreerd bij het CRBKO en daardoor BTW-vrij. De opleiding duurt ongeveer een half jaar en kost €1.525-. Na het behalen van je voldoendes voor diverse Luisterkind-afstemmingen ontvang je een diploma en kun je zelfstandig als Luisterkindwerker aan de slag.

 

Wil je meer weten? Heb je vragen of wil je graag deelnemen? Kijk dan op www.luisterfeest.com of neem contact met mij op via Monica@luisterfeest.com. Ik beantwoord graag al je vragen!

 

Wie weet … tot ziens bij een van de opleidingen tot Luisterkindwerker. De wereld kan nog heel veel Luisterkindwerkers gebruiken, we hebben nog veel werk te doen met elkaar.