Opstellingen, wat is dat?

 

Wel aanhoren en niet echt luisteren? Wel zien en niet echt kijken? Hoeveel laat jij van jezelf zien of laat je zien wat de ander graag wil zien? Bewust zijn van je eigen zichtbaarheid en het erkennen van jouw blokkades helpt jou je leven te leven, zoals jij dat wenst. Jezelf beter leren kennen is wat mij betreft de boeiendste weg die je kunt bewandelen. Een (familie) opstelling kan je daarbij helpen.

Het opstellingswerk vind ik zo’n mooie manier om bewust emoties waar te nemen binnen een (familie-) systeem en de betekenis te voelen, zodat (levens) energie weer gaat stromen. Een opstelling is een weergave van jouw huidige werkelijkheid rondom een bepaald thema. Het laat je zien en ervaren wat er aan de hand is in jouw systeem. Het geeft diepe inzichten en je kunt vaak eerste stappen tot verandering in de opstelling al zetten. De uiteindelijke opstelling openbaart zich en geeft een compleet beeld in plaats van alleen jouw eigen stukje daarbinnen. Je ervaart ook wat de anderen uit jouw systeem in jouw opstelling beleven. We vullen zoveel in wat anders blijkt te zijn.

Inmiddels heb ik heel wat opstellingen mogen doen, als vraagsteller, representant en als reisgenoot cq begeleidster van opstellingen. Iedere keer weer ben ik onder de indruk van hetgeen een opstelling laat zien, voor de ander en ook voor mijzelf. Dat maakt dat ik zo van dit werk ben gaan houden. Samen horen, zien, voelen, omarmen en accepteren …. Samen luisteren en leren.

Een familie- en/of organisatie opstelling kan voor iedereen die vragen heeft rondom specifieke (levens)thema’s. Ook voor degenen die worstelt met eigen blokkades, overtuigingen en/of patronen, die maar niet te doorbreken lijken. Je hebt ergens last van in je leven en het lukt je niet dat op te lossen ongeacht wat je er aan doet.

Het systemisch veld waarbinnen je beweegt liegt niet en helpt je maskers te laten vallen. Er ontstaat ruimte om zelf te verschijnen en te zien wat jij nodig hebt in je leven. Het helpt de diepe verbinding met jezelf te herstellen, dat wat er voor jou toe doet. Als schipper sta jij aan het roer. Jij bent verantwoordelijk voor jouw proces en jij bepaalt welke stappen je zet.

De eerste stap zetten op weg naar verandering vraagt veel lef … Een kleine stap is soms zoveel groter dan de grote stap die je voor ogen hebt. Iedere stap is goed, je komt altijd weer een stukje dichterbij je eigen doel, bij jouw verlangens. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren, zodat jij zelf weer verder kunt.

Wil je meer weten over opstellingen en wat ik voor je kan betekenen? Kijk dan eens op: https://www.luisterfeest.com/opstellingen/

Ook in de workshop ‘Kiezen voor passie! Wat houdt jou tegen?’ wordt gebruik gemaakt van opstellingen, naast een aantal andere mooie oefeningen. De eerst volgende is vrijdag 29 maart van 10.00 tot 17.00 te Tienhoven (Utrecht).

Interesse? https://www.facebook.com/events/611407662632304/?active_tab=about